Unicredit Tiriac 2009

    Comunicat
 
    Informam ca la 6.10.2009 s-a judecat apelul d-lui Nicolaevici si al membrilor AAM impotriva sentintei Tribunalului Bucuresti, prin care se aproba ca fiind legala fuziunea dintre HVB Tiriac si Unicredit Tiriac. Apelul nostru a fost respins ca nefondat de catre Curtea de Apel Bucuresti.
Opinam ca este o noua ilustrare a modului cum in Romania pot fi cumparate sentinte judecatoresti de catre justitiabilii cu potenta financiara, in ciuda faptului ca dreptatea este de partea actionarilor minoritari ai bancilor. Asteptam acum motivarea acestei sentinte pentru a o ataca cu recurs.
Informam totodata ca am introdus o noua actiune (a 3-a) impotriva bancii, actiune introdusa la Tribunalul Bucuresti, prin care am atacat organizarea ilegala a AGA din 1993, cea care ne-a vatamat foarte mult. Termenul acordat este 14.01.2010, datorita decalajului creat de greva magistratilor.
Rugam actionarii sa ramana increzatori in succesul nostru final si sa sprijine in continuare actiunile conducerii asociatiei.
   
 
 
Nicolaevici Mihail Paris    Comunicat
 
    Informam actionarii membrii ai Asociatiei Actionarilor Minoritari ca din cauza grevei magistratilor s-au pierdut doua termene de judecata in procesele pe care le avem intentate bancii.
    Urmatorul termen de judecata este pe 6.10.2009.
    Mentionam si faptul ca in urmatoarele zile vom intenta o a 3-a actiune impotriva bancii, care va fi introdusa la Tribunalul Bucuresti.
    Vom preciza in timp util termenul acordat pentru judecarea acestei actiuni.
    Rugam in continuare actionarii sa ramana solidari cu actiunile AAM si sa manifeste incredere in succesul demersurilor noastre. Rugam actionarii sa urmareasca permanent informarile pe care le facem pe site.
 
 
Nicolaevici Mihail Paris    Comunicat
 
    Facem cunoscut actionarilor ca procesele cu banca continua si situatia lor este urmatoarea:
 
1. la procesul privind anularea Hotararii AGA din 1993 am introdus recurs si s-a dat termen pe 27.11.2009 la Inalta Curte de Casatie si Justitie
2. la procesul privind anularea fuziunii cu Unicredit Bank, apelul continua la Curtea de Apel Bucuresti si s-a dat termen pe 15.09.2009
 
    Spre deosebire de primul dosar, in care avocatii bancii au facut mari presiuni pentru a ni se respinge apelul, pentru ca acela este dosarul cel mai periculos pentru banca, in cel de-al doilea dosar, judecata s-a prelungit, pentru ca noi am avut timp sa aducem pe aproape toti membrii asociatiei ca intevenienti in dosar, iar banca nu s-a opus la amanari. Rugam pe toti cei care inca nu au semnat contractele cu Casa de avocatura Dutescu si Asociatii, sa o faca peste vara, astfel incat sa ii putem introduce si pe acestia in dosar.
    Mai facem cunoscut ca pe 22.05.2009 asociatia a trimis o plangere pe adresa Comisiei Europene de la Bruxelles, la Comisia pentru Justitie si Afaceri Interne, in care ne-am plans despre modul in care Justitia Romana a inteles sa solutioneze aceste dosare, in raport de litera si spiritul Directivelor Uniunii Europene.
    Pe 22.06.2009 asociatia a primit un raspuns de la Comisie, in care suntem informati ca plangerea noastra a fost inaintata Doamnei Florence Francois Poncet, Directoarea Generala Adjuncta a Directoratului General al Comisiei Europene pentru Piete si Servicii Interne, care urmeaza sa o analizeze si sa ne trimita un raspuns.
    Avertizam actionarii ca, din ce am observat, conducerea bancii nu are nicio intentie de a asculta doleantele noastre pana ce nu va pierde in Justitie. De aceea va solicitam sa ramaneti in continuare solidari si increzatori in succesul final, in sprijinul asociatiei.
 
 
Nicolaevici Mihail ParisComunicat

Facem cunoscut membrilor AAM ca in data de 16.04.2009 orele 16.00 la Hotel Marshal din Str. Dr. Emanoil Bacaloglu, nr. 2, sector 2, sala mica va avea loc o adunare generala extraordinara a Asociatiei Actionarilor Minoritari UniCredit Tiriac cu urmatoarea ordine de zi:

1. Alegerea unui nou membru al consiliului director al asociatiei: Candidat Dna Stavri Henriette Regine
2. Alegerea membrilor comisiei de cenzori
3. Discutii cu privire la strategia de abordare a AGA Bancii UniCredit Tiriac, care se va tine in data de 22.04.2009.

Solicitam membrilor
Asociatiei o prezenta cat mai numeroasa.

Presedinte ANPI
Nicolaevici Mihail Paris
COMUNICAT

 

 

Informăm acţionarii īn data de 22.04.2009 va avea loc de la ora 9.00 Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor (AGOA), iar de la ora 11.00 Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor (AGEA) UniCredit Ţiriac Bank.

Cele două adunări se vor ţine la Camera de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti, Sala Alexandru Ioan Cuza, situată īn Bucureşti, Bld. Octavian Goga, nr. 2, sector 3.

           

AGOA are următoarea ordine de zi:

 

  1. Aprobarea raportului Directoratului privind activitatea pe 2008 şi situaţiile financiare pentru anul 2008
  2. Aprobarea raportului Consiliului de Supraveghere privind activitatea pe 2008
  3. Aprobarea raportului Auditorului Financiar privind situaţiile financiare pentru anul 2008
  4. Aprobarea propunerii de distribuire a profitului aferent anului financiar 2008
  5. Aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli pentru exerciţiul financiar 2009
  6. Revocarea Domnului Peter Koob din funcţia de membru al Consiliului de Supraveghere al Bancii şi numirea īn aceeaşi funcţie a Domnilor Petru Ion Văduva şi Alexandru Leonard Leca.

 

AGEA are următoarea ordine de zi:

 

  1. Modificarea art. 7.2 din Actul Constitutiv al Băncii cu litera XXV, referitor la corectarea şi pregătirea documentaţiei de credit a solicitantului
  2. Modificarea art. 26.4 din Actul Constitutiv al Băncii cu privire la modificările din componenţa Consiliului de Supraveghere arătate la punctul 6 al AGOA

 

Documentele şi materialele informative pentru AGOA şi AGEA sunt puse la dispoziţia acţionarilor băncii la sediul Sucursalei Rosetti din Str. C.A. Rosetti, nr. 6, sector 2, Bucureşti īncepānd cu data de 20.03.2009 īntre orele 9.30-17.00.

Informăm acţionarii că propunerea de repartizare a profitului net pe 2008 este ca să fie īn totalitate reinvestit. Am apreciat această propunere ca fiind ambiguă, fiind necesară precizarea īn ce va fi reinvestit profitul, aspect pe care aşteptăm să primim explicaţii din partea conducerii băncii, explicaţii pe care vi le vom aduce la cunoştinţă.

Acţionarii care nu vor putea participa personal la AGA pot da procură specială pentru a fi reprezentaţi de alte persoane. Cei ce doresc să fie reprezentaţi de către noi, pot da această procură Domnului Nicolaevici Mihail Paris, domiciliat īn Bucureşti, Bld. Ion Mihalache, nr. 113, bl. 11, ap. 49, sector 1, legitimat cu C.I.: seria RX nr. 095628, eliberat de Secţia 4 Poliţie, la data de 27.01.1999, CNP 1530910400523.

Atragem atenţia atāt persoanelor fizice cāt şi celor juridice că trebuie să completeze fiecare cāte două formulare, unul pentru AGOA şi altul pentru AGEA. Formularele necesare le ataşăm prezentului comunicat şi ele vor putea fi descărcate şi completate. Totodata, formularele se găsesc şi la acţionariatul băncii de la Sucursala Rosetti.

Formularele completate trebuie să fie depuse la acţionariatul din Rosetti pānă pe 20.04.2009 inclusiv. Cei care le trimit la asociaţie, trebuie sa ţină cont ca ele să ajungă in posesia noastră pānă pe 19.04.2009, pentru a putea fi depuse īn termen.

 

Nicolaevici Mihail Paris


Mandat persoana fizica AGOA   Mandat persoana fizica AGEA  

Mandat persoana juridica AGOA   Mandat persoana juridica AGEA  Comunicat AAM feb. 2009 si concluzii scrise prezentate la apel