Dosar penal FNA 2010

COMUNICAT din 12.07.2010     Informam investitorii FNA ca prin sentinta din 25.06.2010 Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins recursul inaintat de catre ANPI, mentinand sentinta data de catre tribunalul Bucuresti in cauza penala FNA. Sentinta definitiva si irevocabila data in acest dosar prevede o despagubire partiala a investitorilor FNA, fara a exista insa vreun platitor cert, avand in vedere ca cei prevazuti de catre instanta (GELSOR si SOVINVEST), sunt in faliment.
Ca si in cazul FNI, instanta a judecat cauza cu superficialitate si cu incalcarea drepturilor procesuale legitime ale investitorilor FNA. In aceste circumstante, informam investitorii ca ne vom adresa cu o plangere in privinta cauzei penale FNA catre Curtea Europeana a Drepturilor Omului Strasbourg, de indata ce Inalta Curte de Casatie si Justitie va motiva sentinta si va elibera dosarul. Speram ca in acest caz motivarea sentintei sa nu dureze tot atat de mult ca si in cazul FNI. Pentru a preintampina o eventuala tergiversare a efectuarii acestei motivari, ANPI se va adresa ,in cel mai scurt timp, cu o plangere preliminara catre CEDO Strasbourg.
Vom reveni cu amanunte de indata ce Inalta Curte de Casatie va efectua motivarea sentintei si va elibera dosarul.COMUNICAT    Va informam ca instanta de recurs de la Inalta Curte a decis ca procesul sa fie amanat pentru 19.05.2010, avand in vedere ca inculpatul Popa Nicolae a fost arestat in Indonezia. Saptamana trecuta s-a admis la justitia indoneziana cererea de extradare a lui Nicolae Popa catre Romania si acest inculpat urmeaza sa fie adus in tara, probabil, in scurt timp.
Cercetarea lui Nicolae Popa, care nu s-a putut face pana in prezent, deoarece era fugit din tara, din mai 2000, dupa caderea FNI si FNA, poate aduce aspecte noi in desfasurarea procesului si inlesni pentru investitori, obtinerea unei despagubiri integrale.
De aceea, rugam pe toti investitorii FNA sa aibe incredere in sansa lor de a obtine o despagubire integrala si sa ni se adreseze pentru a ii putea apara in fata Instantei, inscriindu-se in ANPI. Cei care sunt deja membrii ANPI si nu au facut pana acum recurs, pot beneficia de termenul lung pana pe 19.05.2010 si completa formularul de recurs pe care il avem afisat pe site, si care trebuie trimis cat mai grabnic la noi pentru a fi depus la instanta.
Urmariti comunicatele noastre viitoare, deoarece in acest an situatia va fi foarte fluida si pot oricand aparea lucruri noi.


Presedinte ANPI
Nicolaevici Mihail ParisPrima paginã | Formulare | Contact