Unicredit Tiriac 2010

    Comunicat din 02.11.2010
   
Facem cunoscut tuturor actionarilor ca judecata in dosarul 33102/3/2006, dosar care se refera la legalitatea adunarii generale a actionarilor din 1993, cel mai important dosar al nostru si cel mai inaintat, dosar care a avut termen astazi, 02.11.2010, s-a amanat pentru data de 15.02.2011.

Amanarea a fost dictata de descoperirea instantei cu privire la o eroare materiala savarsita de catre instanta de la Curtea de Apel Bucuresti, anul trecut, cu prilejul judecarii apelului, in urma careia au fost omisi de pe sentinta 80 de actionari a caror cerere de interventie fusese depusa in dosar. Pentru repararea acestei erori materiale este stabilit deja termen la Curtea de Apel in 22.11.2010, termen pentru care s-au si trimis citatii catre toti membrii asociatiei. Va facem cunoscut ca aceasta chestiune este minora si nu este nevoie ca actionarii sa se prezinte la Curtea de Apel la termenul din 22.11.2010. La acel termen va fi prezent doar avocatul Dutescu, care va rezolva apararea in aceasta chestiune.

Imediat dupa repararea erorii materiale continute in sentinta Curtii de Apel, dosarul va reveni la Inalta Curte de Casatie si Justitie, pentru termenul din 15.02.2011. Amanarea judecatii ne afecteaza, dar speram ca pe 15.02.2011 sa nu mai existe niciun impediment si sa putem sa ne judecam definitiv si irevocabil in Romania. In cazul in care vom castiga, suntem convinsi ca banca va ceda la cererile noastre. In cazul in care vom pierde, ne vom adresa de indata Curtii Europene a Drepturilor Omului de la Strasbourg.

Rugam toti actionarii care inca nu s-au inscris in asociatie sa o faca acum, putand folosi acest interval de timp pentru a mari numarul membrilor asociatiei.

Rugam membrii asociatiei sa ne semnaleze, de indata, orice modificare de buletin, adresa, stare civila sau decese. Aceste modificari se comunica prin trimiterea prin posta a copiilor de buletin, acte de casatorie, divort sau deces.

Nicolaevici Mihail Paris    Comunicat din 18.10.2010
   
Stimati actionari,

Ne adresam, in special, celor care sunt in provincie sau in strainatate si care au posibilitatea sa acceseze acest site. Pentru a usura si urgenta semnarea actiunii pe care o aveti atasata mai jos, am afisat textul acesteia si pe site cu rugamintea ca, de indata ce vedeti acest comunicat, sa listati actiunea la imprimanta, sa o completati cu numele si adresa, sa o semnati la sfarsit si sa ne-o expediati prin posta pe adresa asociatiei: AAM-UT, Bld. Ion Mihalache, nr. 113, Bl. 11, Ap. 49, sector 1.

Va facem cunoscut ca aceasta este a 5-a actiune in instanta pe care o intentam bancii si care are ca scop sa determine actionarul majoritar sa accepte rascumpararea actiunilor detinute de actionarii minoritari. Va rugam sa cititi textul actiunii si in cazul in care aveti intrebari va rugam sa sunati la telefoanele: 021-6662968 sau 0720792100.

Va informam ca acesta este un text prescurtat, numai cu ideile de baza, pentru ca sa puteti semna actiunea. Actiunea pe care o va semna avocatul in numele tuturor este mult mai detaliata si cuprinde 20 de pagini. Datorita marimii nu am considerat util sa obligam pe toata lumea sa multiplice un numar atat de mare de pagini.

Nicolaevici Mihail Paris

  * Textul actiunii pe care trebuie sa o listati se gaseste aici    Comunicat din 1.09.2010
   
Facem cunoscut membrilor asociatiei ca termenele pentru judecarea recursurilor la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) pentru primele doua dosare ale Asociatiei Actionarilor Minoritari UniCredit Tiriac, cele mai avansate, au fost modificate peste vara de catre instanta. Avand in vedere motivarea instantei, conform careia membrii completului de judecata desemnat pentru data de 24.09.2010, anuntat initial, au iesit la pensie, s-au redistribuit cele doua dosare la doua complete diferite si se vor judeca in datele de 21.09.2010 si 23.09.2010 la orele 09.00.

Rugam pe toti membrii asociatiei, aflati in Bucuresti si care se pot deplasa, sa se prezinte la judecata pentru a asista (nu e nevoie de altceva, deoarece avem avocet), intrucat prezenta noastra masiva la sala de judecata poate demonstra interesul actionarilor pentru rezolvarea favorabila a cauzei. Deoarece banca se straduie din rasputeri, prin actiuni subterane, sa influenteze judecata, prezenta masiva a actionarilor minoritari la sediul instantei poate crea o presiune care sa contracareze aceste manevre.

Pentru informatii suplimentare puteti lua legatura cu Domnul Nicolaevici Mihai la telefoanele: 021-6662968 sau 0720792100.
    Comunicat
   
1. Informam actionarii ca in data de 20.04.2010 a avut loc AGA de bilant pe 2009 la care au participat aproximativ 150 de actionari minoritari. Pentru prima oara nu a participat nici macar un reprezentant marunt al actionarului principal UNICREDIT, ci doar un avocat al acestuia. Profund nemultumiti ca suntem sfidati de catre actionarul majoritar, precum si de faptul ca pentru al cincilea an consecutiv nu se distribuie dividende, actionarii minoritari au parasit sala in care se desfasura adunarea si au desfasurat un miting spontan in fata Sucursalei UNICREDIT de la Podul Marasesti, aflata in apropiere.
La scurt timp dupa inceperea mitingului a aparut si presa.
Dl Nicolaevici a acordat un interviu postului de televiziune Money Channel.
Mitingul si interviul au fost reflectate in mai multe randuri in ziua de 20 si 21.04.2010 in emisiuni ale postului Money Channel.
Actionarii prezenti au hotarat sa continue astfel de manifestari, deoarece am constatat ca este insuficienta manifestarea noastra in adunarile actionarilor bancii, precum si prin scrisorile adresate conducerii bancii. Am hotarat sa scoatem in public situatia din actionariatul bancii, constatand ca fara o presiune mediatica nu putem determina conducerea bancii sa ne ia in seama. Ca urmare, vom anunta din timp alte manifestari de acest gen pe care le vom organiza.

2. In data de 23.04.2010 a avut loc termenul de judecata in doua dosare ale asociatiei impotriva bancii la Inalta Curte de Casatie si Justitie.
Judecata s-a amanat pentru termenul din 24.09.2010, datorita faptului ca sunt inca o serie de actionari care nu si-au scos extrasul de cont cu detinerea de actiuni de la Actionariat, iar altele care nu au intocmit contract de reprezentare in instanta cu societatea de avocatura Dutescu, care ne reprezinta. Este pentru a doua oara cand instanta suprema este nevoita sa dea un termen pentru aceasta problema. In ciuda protestelor actionarilor, instanta a explicat ca nu are un termen mai scurt deoarece in iulie si august este vacanta judecatoreasca.

Actionarii au participat in numar mare la judecarea termenului si au solicitat conducerii asociatiei sa elimine pe toti cei care nu inteleg sa rezolve problemele restante pe care le au fata de asociatie. De aceea, facem un ultim apel catre cei care stiu ca nu au obtinut extras de cont sau nu au semnat contractul, ca sa faca aceste demersuri si sa ne expedieze documentele solicitate, astfel incat sa ne putem judeca la termenul din 24.09.2010. Toti cei care nu se vor conforma vor fi exclusi din asociatie si din procese.

3. In ce priveste cel de-al treilea dosar al asociatiei, acesta se va afla la primul termen in apel, la Curtea de Apel Bucuresti, in data de 27.09.2010. Documentele despre care am vorbit mai sus ne sunt necesare si in acest dosar.    Comunicat
   
Facem cunoscut tuturor actionarilor Bancii Unicredit Tiriac ca in data de 20.04.2010, ora 09.00, respectiv ora 11.00, vor avea loc Adunarile Generale Ordinara si Extraordinara ale bancii, la sediul Camerei de Comert si Industrie a municipiului Bucuresti, sala Alexandru Ioan Cuza, etajul 4, situata in Bucuresti, Bulevardul Octavian Goga, nr2, sector 3 (pe malul Dambovitei, langa podul Marasesti).
Solicitam tuturor actionarilor din Bucuresti sa participe la adunare, iar celor din provincie numai in masura in care pot veni. Atragem atentia ca adunarea generala de bilant care are loc in luna aprilie a fiecarui an, prezinta o mare importanta atat pentru informarea actionarilor minoritari asupra activitatii bancii pe anul precedent cat si o manifestare de interes fata de activitatea bancii in general. Este foarte important ca persoanele din conducerea bancii sa vada ca ne intereseaza ceea ce se intampla cu banca si ca urmarim atent modul in care o administreaza.
Ordinea de zi a Adunarii Generale Ordinare, cuprinde:
- aprobarea raportului Directoratului privind activitatea pe anul 2009
- aprobarea raportului Consiliului de Supraveghere privind activitatea pe anul 2009
- aprobarea raportului auditorului financiar privind situatiile financiare pe anul 2009
- aprobarea situatiilor financiare pentru anul 2009 intocmite conform standardelor locale de contabilitate, precum si conform standardelor internationale.
- aprobarea propunerii de distribuire a profitului aferent anului financiar 2009
- aprobarea bugetului de venituri si cheltuieli pentru exercitiul financiar 2010.
- informarea adunarii cu privire la demisii si noi numiri in Consiliul de Supraveghere al bancii
Ordinea de zi a Adunarii Generale Extraordinare cuprinde o modificare a statutului cu privire la lista membrilor Consiliului de Supraveghere care vor fi inlocuiti.
Facem cunoscut actionarilor ca propunerea cu privire la repartizarea profitului net este ca acesta sa fie in totalitate reinvestit in vederea mentinerii unui nivel adecvat al capitalului bancii. Reamintim actionarilor minoritari ca de 5 ani de zile, de la preluarea bancii de catre actionarul majoritar strain, nu au mai fost distribuite dividende si politica sa este de a nu distribui dividende in Romania pe timpul cat detine banca. De aceea, rugam actionarii minoritari sa nu mai solicite acordarea de dividende pentru ca aceasta va fi refuzata in mod constant. Singura modalitate in care ne putem recupera banii este sa ne extragem cu forta din banca, prin intermediul justitiei, adica sa castigam in instanta si apoi vom forta banca sa ne rascumpere actiunile.
In atentia membrilor asociatiei care nu vor putea participa la Adunarea Generala: afisam pe site formularele de procura pentru Adunarea Generala Ordinara si pentru Adunarea Generala Extraordinara, pe care membrii nostri vor putea sa le descarce de pe site, sa le completeze de urgenta si sa ni le trimita pana in data de 18.04.2010 (data de sosire a postei). Facem cunoscut ca aceste procuri trebuie depuse la actionariat cel mai tarziu in data de 18.04.2010. De aceea ele trebuie sa soseasca la asociatie, pe cat posibil, inaintea acestei date.

 

Procura pentru adunarea generala extraordinara

Procura pentru adunarea generala ordinara
    Comunicat
   
La data de 19.03.2010 a avut loc la Inalta Curte de Casatie si Justitie, un termen important in cele doua procese ale noastre impotriva Bancii Unicredit Tiriac.
Judecata s-a amanat pentru termenul din 23.04.2010, datorita faptului ca instanta a constatat ca o serie de membri ai asociatiei nu au depus nici pana in prezent extrasele de cont cu detinerea de actiuni, care trebuiau solicitate de la Serviciul Actionariat al Bancii, precum si faptul ca nu au intocmit contracte de reprezentare in instanta cu Casa de Avocatura Dutescu.
Pentru complinirea acestor lipsuri, instanta a fost nevoita sa amane judecata si ne-a pus in vedere sa aducem toate actele lipsa pana la termenul din 23.04.2010. Pentru aceasta, rugam insistent toti membrii asociatiei care nu au trimis sau intocmit aceste documente sa ia legatura cu dl Nicolaevici pentru rezolvarea problemelor. Atragem atentia ca este interesul actionarilor de a se prezenta la termenul din 23.04 cu o situaite clara pentru a nu intarzia judecata.
In perioada pana in 23.04, asociatia va lua legatura cu toti membrii care mai au lipsuri la dosar pentru a incerca acoperirea acestor lipsuri.

       Comunicat
   

Catre:

Directia Nationala Anticoruptie,

În atentia Domnului Procuror Sef Daniel Marius Morar

Spre stiinta:

Presedentia Romaniei

Consiliul Superior al Magistraturii

Presedinte ICCJ

Ministerul Justitiei

MEMORIU

Avand in vedere prevederile art. 221, alin. 1 Cpp, subsemnatul Nicolaevici Mihail Paris, domiciliat in Bucuresti, Bld. Ion Mihalache, nr. 113, Bl. 11, ap. 49, sect. 1 si subscrisa Asociatia Actionarilor Minoritari Unicredit-Tiriac (AAM-UT), avand aceeasi adresa, organizatie non-guvernamentala ce numara în prezent un numar 878 membrii, ne adresam institutiei dumneavoastra în legatura cu suspiciunile de coruptie pe care membrii Asociatiei noastre le au referitoare la magistratii Înaltei Curti de Casatie si Justitie-Sectia Comerciala desemnati sa solutioneze dosarele nr. 33102/3/2006 si nr. 16488/3/2007, aflate pe rolul Î.C.C.J., cu termen la data de 19.03.2010, în cadrul carora Asociatia noastra are calitatea de intervenient accesoriu în interesul reclamantului Nicolaevici Mihai Paris, cu totii actionari fondatori ai Bancii Tiriac, actuala UniCredit Tiriac.

Completul de judecata din data de 19.03.2010 este format din Dorica Toaca – Presedinte, Adriana Chioseaua si Emilia Ezer – Judecatori si Ana Maria Cojocaru – Magistrat asistent.

Suspiciunile noastre se întemeiaza pe un complex factual dezvoltat pe parcursul solutionarii acestui litigiu în fata instantelor inferioare în grad, precum si pe anumite coincidente ciudate manifestate în faza recursului. Aceste elemente circumstantiale contureaza concluzia potrivit careia instanta de judecata sus-mentionata a fost sau urmeaza sa fie în urmatoarele zile influentata prin mijloace circumscrise infractiunilor de coruptie, în vederea pronuntarii unei solutii favorabile intimatei-pârâte Unicredit-Tiriac SA.

În fapt, în primul dosar, nr. 33102/3/2006, reclamantul Nicolaevici Mihai, membru al Asociatiei noastre, a chemat în judecata Banca Unicredit-Tiriac (fosta Banca Comerciala Ion Tiriac), solicitând constatarea nulitatii absolute a unei Hotarâri a Adunarii Generale Extraordinare a Bancii din data de 9 aprilie 1993, în temeiul careia au fost în mod deosebit de grav încalcate drepturile actionarilor minoritari ai bancii, prin diminuarea absolut nelegala a procentului de detinere al acestora la capitalul social, în favoarea domnului Ion Tiriac. Este important de subliniat faptul ca, numai prin acest grav abuz, domnul Tiriac a dobândit controlul absolut asupra bancii, întrucât pâna la acel moment detinea 31% din capitalul social. Pe scurt în temeiul acestei hotarâri AGA, niciodata publicata ca atare în Monitorul Oficial, participatiile tuturor actionarilor care au subscris actiuni în lei la Banca Ion Tiriac au fost diminuate de patru ori. În plus, domnul Ion Tiriac, în temeiul aceleiasi hotarâri AGA a subscris singur la o majorare de capital social, interzicând actionarilor minoritari sa-si pastreze procentul de participare la capitalul social, prin participarea la acea majorare a capitalului social.

În cel de-al doilea dosar nr. 16488/3/2007, aflat tot pe rolul Tribunalului Bucuresti, d-nul Nicolaevici Mihail Paris a solicitat constatarea nulitatii absolute a unei hotarâri AGA a Bancii HVB-Tiriac SA din 09.03.2007, prin care s-a aprobat fuziunea cu Banca Unicredit România, pentru grave încalcari ale Legii societatilor comerciale, cele mai importante vizând tot nesocotirea drepturilor actionarilor minoritari, mai ales în situatia existentei unui vadit conflict de interese în care s-a gasit Bank Austria Creditanstalt AG, actionar majoritar al ambelor banci implicate în fuziune, al carei vot a fost decisiv pentru adoptarea hotarârii adunarii generale respective.

Ambele dosare au fost repartizate spre solutionare Doamnei judecator Andreea Raducanu, judecator al Sectiei Comerciale a Tribunalului Bucuresti.

În dosarul nr. 33102/3/2006 în cadrul caruia am solicitat constatarea nulitatii absolute a Hotarârii AGA din 09.04.1993, la ultimul termen de judecata din data de 12.11.2007, au fost luate în dezbatere doua exceptii ridicate de catre pârâta Unicredit-Tiriac, respectiv exceptia prescriptiei dreptului la actiune si exceptia lipsei de interes. Instanta, respectiv d-na judecator Andreea Raducan, a ramas în pronuntare asupra celor doua exceptii. Fara ca vreuna dintre parti sa o ceara a amânat pronuntarea o saptamâna, pâna pe data de 19.11.2007, apoi înca o saptamâna pâna pe data de 26.11.2007.

Spre surprinderea noastra, dosarul a fost repus pe rol „pentru imposibilitate de prezentare a judecatorului”, acordându-se termen la 17.12.2007.

Judecatorul care a intrat la doua termene succesive ale acestui dosar în locul d-nei judecator Raducanu, a cautat cu obstinatie sa gaseasca motive de amânare, pentru a nu fi nevoit sa pronunte el însusi o hotarâre. Aceeasi situatie s-a regasit si în cazul celuilalt dosar, nr. 16488/3/2007, acelasi magistrat încercând sa gaseasca orice pretext pentru a amâna cauza.

În cele din urma, în data de 21.01.2007 d-na judecator Andreea Raducanu a revenit în instanta si a ramas în pronuntare în ambele dosare, respingând actiunile introductive. Facem precizarea ca în dosarul nr. 33102/3/2006, d-na judecator Raducanu a admis exceptia prescriptiei extinctive, desi hotarârea AGEA din 09.04.1993 nu a fost publicata niciodata în Monitorul Oficial, dupa cum nici convocatorul acesteia nu a fost publicat în Monitorul Oficial, asa cum dispozitiile legale o cereau.

În faza apelului, Asociatia Actionarilor Minoritari Unicredit-Tiriac, precum si individual, o mare parte dintre membrii Asociatiei noastre au formulat cereri de interventie în favoarea apelantului-reclamant Nicolaevici Mihail Paris.

Dosarul nr. 33102/3/2006 a fost solutionat în faza apelului de un complet de judecata al Curtii de Apel Bucuresti-Sectia comerciala, compus din Alina Sekely Popa – Presedinte si Cristina Scheaua - Judecator, iar dosarul nr. 16488/3/2007 de un complet de judecata compus din Nastase Tatiana Gabriela – Presedinte si Duta Ruxandra Monica - Judecator.

Este demn de remarcat ca presedinta completului ce a solutionat dosarul 16488/3/2007, d-na Nastase Gabriela, a încetat la un moment dat sa mai faca parte din complet anuntând, în prealabil, în mod public, cu satisfactie, ca va interveni o asemenea situatie. Magistratii care au intrat la urmatoarele termene de judecata nu au manifestat nicio dorinta de a solutiona dosarul, astfel încât d-na judecator Nastase a fost nevoita sa reintre în completul de judecata si sa pronunte o hotarâre.

Mentionam ca în ambele dosare apelurile au fost respinse.

În sfârsit în faza recursului, ambele dosare au fost repartizate aceluiasi complet de judecata, desi Înalta Curte a fost sesizata cu recurs în dosarul nr. 16488/3/2007 la o distanta de mai mult de sase luni dupa momentul transmiterii dosarului nr. 33102/3/2006, ca urmare a declararii recursului.

În aceste conditii, în opinia noastra, societatea de avocatura care reprezinta Banca Unicredit Tiriac are o influenta evidenta asupra instantelor de judecata, unul dintre avocatii parteneri ai firmei fiind Ministrul Justitiei, domnul Catalin Predoiu, care nu si-a pierdut aceasta calitate, dupa ce a fost desemnat în functia de ministru, chiar daca în timpul mandatului sau este în mod obligatoriu si legal suspendat din profesia de avocat si din Baroul Bucuresti.

Bineînteles ca nu putem avea dovada directa si indiscutabila a coruperii magistratilor de la Înalta Curte de Casatie si Justitie, însa exista, astfel cum am relevat succint mai sus o serie întreaga de elemente care ne trezesc suspiciuni cu privire la solutionarea corecta a celor doua cauze.

Recursul în fata Înaltei Curti reprezinta ultima faza procesuala în fata instantelor nationale.

În mod inevitabil, având în vedere circumstantele enumerate mai sus, membrii Asociatiei noastre suspecteaza implicarea directa sau indirecta a Ministrului Justitiei în influentarea nepotrivita a magistratilor Tribunalului Bucuresti, ai Curtii de Apel Bucuresti si ai Înaltei Curti.

În aceste conditii, având în vedere ca membrii Asociatiei noastre sunt oameni în vârsta, care si-au investit în 1990-1991 toate economiile în actiunile Bancii Tiriac, neputând dupa 20 de ani nici macar sa-si recupereze investitia initiala, facem un apel disperat catre organele de urmarire penala pentru a cerceta aceasta situatie deosebit de grava, care prezinta indiciile unor fapte de coruptie la cel mai înalt nivel.

Nicolaevici Mihail Paris Asociatia Actionarilor Minoritari

UniCredit-Tiriac

Catre:

PRESEDENTIA ROMANIEI

In atentia Domnului Presedinte al Romaniei, Traian Basescu

Domnule presedinte,

Subsemnatul Nicolaevici Mihail Paris, sunt presedintele Asociatiei Nationale pentru Protectia Investitorilor si initiatorul Asociatiei Actionarilor Minoritari ai bancii Unicredit Tiriac, cu sediul in Bucuresti, Bld. Ion Mihalache, nr. 113, bl. 11, ap. 49, Sector 1, activez de 14 ani in societatea civila, in domeniul respectarii drepturilor investitorilor din Romania.

Sunt si eu actionar fondator al Bancii Tiriac si de 17 ani ma lupt sa imi recapat drepturile de actionar, furate de domnul Ion Tiriac, initiatorul bancii.

Dupa atatea eforturi, in care am apelat atat la bunavointa conducerii bancii, cat si la Justitie, desi sunt un luptator neclintit pentru drepturile mele si ale colegilor de investitie, ma declar exasperat de neputinta institutiilor din Romania de a face dreptate in chestiunea drepturilor actionarilor minoritari ai bancii UniCredit Tiriac, intr-un caz clar ca lumina zilei. Desi frauda in dauna actionarilor minoritari a fost recunoscuta si consemnata in Procesul Verbal al Adunarii Generale a Bancii din 1999, chiar de domnul Ion Tiriac, desi am initiat zeci de actiuni in instanta, Justitia si institutiile refuza sa ne faca dreptate.

In pofida faptului ca s-au incalcat conditiile pentru infiintarea bancii, BNR a pretins ca nu trebuie sa ia nicio masura si ne-a recomandat sa ne adresam jusitiei. In continuare, desi s-au incalcat si conditiile legale pentru fuziunea bancii cu HVB Bank si ulterior cu UniCredit Tiriac, BNR a pretins acelasi lucru, in conditiile in care are atributii clare de supraveghere si control asupra pietei bancare.

Atunci cand ne-am adresat Justitiei, de regula, am fost furati de decizie, la propriu, intr-un mod care ar fi jenant chiar si pentru o republica babaniera.

Intr-o serie de procese intre anii 1997-1999, mi-a fost ascuns dosarul de catre lucratorii Tribunalului Bucuresti, desigur nu la initiativa lor, au disparut acte din dosare, s-au dat solutii inverse in cazuri extrem de clare. In cele din urma, nemaiputandu-se influenta instanta, in urma sesizarilor mele repetate si in urma activitatii de politie pe care am facut-o la instanta, banca a pierdut si in aceasta situatie, a fost nevoita sa ne faca o oferta reparatorie. Desi aceasta oferta nu acoperea intregul prejudiciu, am acceptat-o si am indemnat si pe colegii mei sa o accepte, ca sa punem punct unui conflict ce a afectat si dezvoltarea bancii.

Din atitudinea noastra concilianta, domnul Ion Tiriac a inteles ca trebuie sa persevereze in rau si a continuat devalizarea bancii si fraudele in dauna actionarilor minoritari, carora li s-a luat ce li se daduse inapoi si inca mult in plus. Daca in 1993, la inceputul conflictului, actionarii minoritari reprezentau 69 % din capitalul bancii, dupa cele doua fuziuni aratate mai sus, mai detinem ceva mai mult de 4% din capitalul bancii.

Ca sa se ajunga la o astfel de situatie, pentru domnul Tiriac si conducerea bancii, s-au “straduit” juristi de marca precum domnul avocat Anagnoste, domnul avocat Zamfirescu si chiar doamna avocat Diculescu-Sova. In present banca este reprezentata in instanta de Casa de avocatura Zamfirescu, al carui ginere este actualul Ministru de Justitie, domnul Catalin Predoiu. Desi avem toata dreptatea de pe lume in ceea ce sustinem, in mod absolut inexplicabil, toate instantele au dat castig de cauza Casei de avocatura Zamfirescu!

Domnule Presedinte, tin sa va fac cunoscut ca este pentru prima oara cand ma plang Presedintelui Romaniei. Nu am dorit niciodata pana acum sa scot necazul meu si al colegilor mei in afara campului de lucru al Justitiei. Am considerat ca acesta problema a noastra este numai de resortul Justitiei si ne-am adresat acesteia, cu toata speranta.

Cu regret si cu profunda nemultumire, ma vad nevoit sa ma adresez Presedintelui Romaniei, in calitatea dvs. de garant al drepturilor noastre cetatenesti, inscrise in Constitutie, drepturi care ne sunt contestate in mod cinic chiar de catre slujitorii Justitiei. Va aduc la cunostinta ca Justitia romana nu mai are pentru noi nicio credibilitate, in urma lungului sir de solutii eronate care ne-au fost livrate, care fata de prevederile legale clare ale domeniului, nu pot fi justificate in niciun fel.

Reprezentantii Justitiei, care s-au plans in anul trecut in legatura cu problemele lor salariale, facand protest public si apoi chiar greva, platiti din banii nostrii ai contribuabililor, nu se mai multumesc de mult cu drepturile salariale. Acestea sunt basca! In schimb, au infiintat Justitia SRL si fiecare judecator isi negociaza dosarele repartizate cu cei dornici sa obtina o solutie favorabila, chiar in conditiile in care nu ar avea dreptul la asa ceva, dar au, in schimb, “culoar” la favorurile judecatorilor. Coruptia a ajuns atat de extinsa, mult mai extinsa ca la data succesului meu temporar din 1999, incat a devenit generala si este extrem de suparatoare pentru justitiabili.

As vrea sa va fac cunoscut ca si acest Memoriu, anexat prezentei, mi-a fost foarte greu sa il depun la DNA, deoarece mi s-a refuzat in doua randuri primirea sa de catre procurorul de serviciu din zilele de 3 si 5.03 2010. Intamplator am nimerit peste aceeasi persoana, in ambele dati si nu va pot preciza numele, deoarece acesta a refuzat sa se prezinte. In ziua de 3.03.2010, dupa lecturarea rapida a memoriului, am fost poftit afara pentru ca domnul procuror de serviciu sa primeasca “indicatii pretioase”, probabil la telefon, in urma carora mi s-a refuzat primirea Memoriului. In final am fost nevoit sa expediaz aceasta sesizare prin posta. Cam asa functioneaza Justitia in Romania!

Domnule Presedinte, atat eu cat si colegii mei de suferinta v-am votat si v-am sprijinit si in demersul pentru reformarea Constitutiei si a Romaniei in general. Dar cred ca aceasta reforma, credinta pe care o am inca din 1990, nu poate incepe decat cu reformarea Justitiei, unde trebuie luate masuri drastice. Nu mai exista niciun reper in societatea romaneasca si toata lumea, inclusiv judecatorii, au inteles ca se poate incalca fara nicio problema legea. Chiar judecatorii, sunt primii care nu respecta legea si o interpreteaza in fel si chip, chiar si atunci cand prevederile legale sunt imperative. O asemenea debandada trebuie sa inceteze imediat!

Stim ca Dvs. ati luat de multe ori pozitie critica fata de reprezentantii Justitiei. Credem insa ca a venit si vremea sa se faca ceva practic, pentru ca situatia de insecuritate in care se simt justitiabilii este insuportabila.

Noi va aducem la cunostinta ca ne vom adresa cu petitii si forurilor europene in legatura cu modul in care suntem tratati in propria tara si in legatura cu modul in care ni se incalca drepturile prevazute inclusiv in Conventia Europeana a Drepturilor Omului, care trebuie sa fie respectate si in Romania.

Speram ca demersul disperat pe care v-il adresam acum sa aiba si un ecou favorabil.

Cu deosebita consideratie,

In numele meu si al tuturor actionarilor minoritari ai banii UniCredit Tiriac

Nicolaevici Mihail Paris


       Comunicat
 
    Rugam insistent membrii asociatiei sa se informeze despre activitatea asociatiei din comunicatele pe care le afisam sau telefonic.
De asemenea va rugam sa urmariti si comunicarile pe care le facem cu privire la adunarile generale pe care le convoaca periodic banca si pentru care trebuie sa ne trimiteti procuri de reprezentare. Adunarile generale se convoaca in ziarul Romania Libera cu 30 de zile de data tinerii adunarii. Aceasta data o vom afisa si noi de indata pe site impreuna cu formularele de procura. Cea mai apropiata adunare generala (in afara de unele pe care banca le convoaca in mod neasteptat) este cea de bilant pe 2009 si care va avea loc in cursul lunii aprilie 2010. Cu 30 de zile inainte de data tinerii adunarii, de indata ce o vom afla exact o vom publica pe site.
Solicitam tuturor membrilor care s-au inscris in asociatie, dar nu au incheiat inca contracte de reprezentare in instanta cu casa de avocatura Dutescu, sa o faca, pentru ca altfel vor ramane in afara proceselor. Cei care sunt in aceasta siutuatie pot lua contact de indata cu Dl Nicolaevici Mihail Paris la telefoanele: 021-6662968 sau 0720-792100 pentru a stabili modalitatea in care le parvine contractul.
Cei care nu s-au inscris pana in prezent si care doresc sa se inscrie o pot face folosind acelasi formular de adeziune la care se adauga 2 copii de buletin si doua copii de extras de cont cu detinerea de actiuni la zi, precum si contributia de 20 lei pentru fiecare suta de actiuni detinute sau fractiune de suta.

Urmatoarele termene in instanta sunt:

1. Tribunalul Bucuresti, Sectia a 6-a Comerciala, Dosar 39419/3/2009 - 14.01.2010, ora 08.30
2. Inalta Curte de Casatie si Justitie, Sectia Comerciala - 19.03.2010, ora 09.00.

Cei care doresc, sunt rugati sa se prezinte la termenele indicate.

Nicolaevici Mihail Paris