Unicredit Tiriac 2011

    Comunicat din 13.12.2011
   
Anuntam actionarii, membrii ai asociatiei actionarilor minoritari, ca pe 07.12.2011, a fost expediat la CEDO primul dosar in care ne-am judecat cu banca si in care acuzam Romania de judecata incorecta, in cazul plangerii care s-a judecat in Romania, impotriva hotararii AGA din 1993.

Suntem incredintati ca in fata unei instante corecte, care nu poate fi influentata, asa cum este cea de la CEDO Strasbourg, vom avea deplin castig de cauza si ca vom obtine despagubiri pentru judecata incorecta, de care am avut parte in Romania.

Va vom tine la curent cu evolutia dosarului nostru la CEDO.   


    Comunicat din 18.10.2011
   
Asociatia multumeste tutror celor care au inteles inca de la inceput sa urmareasca comunicatele noastre si sa tina legatura cu asociatia. In acest sens, facem cunoscut ca exista un mare numar de actionari interesati, care ne-au trimis toate documentele precum si contributia la zi, inclusiv cea pe care o strangem in prezent pentru trimiterea primului dosar la CEDO.

Totodata, facem cunoscut ca exista un alt mare numar de actionari care inca nu ne-au trimis toate documentele solicitate, in special extrasul de cont cu detinerea de actiuni la zi, care este foarte important. Ii rugam pe cei care se stiu intr-o astfel de situatie, sa faca diligentele la Actionariatul Bancii Tiriac (telefon 0800800479), sa-l obtina si sa ne trimita o copie. De asemenea, asteptam, de la toti cei care inca nu au trimis-o, contributia pentru dosarul de CEDO.

Informam ca cel de-al doilea dosar, care inca se mai judeca in Romania, are termen pe 24.01.2012, in recurs, la Inalta Curte de Casatie si Justitie.   


    Comunicat din 12.09.2011
   
Informam actionarii ca pe data de 07.06.2011 s-a judecat la Īnalta Curte de Casatie si Justitie, recursul īn Dosarul 33102/3/2007, cel mai īnaintat dosar īn care ne judecam cu Banca Unicredit Tiriac. Recursul ne-a fost respins, astfel ca avem deschisa calea sa ne adresam Curtii Europene a Drepturilor Omului (CEDO) de la Strasbourg, unde avem convingerea ca vom cāstiga. Īn urma cu cāteva zile, Īnalta Curte de Casatie si Justitie, ne-a pus la dispozitie si motivarea respingerii recursului, astfel īncāt, am pus la dispozitia Casei de Avocatura "Dutescu si Asociatii", care ne reprezinta, toate documentele pentru a īntocmi dosarul pentru CEDO Strasbourg.

Avānd īn vedere ca vechiul contract cu Casa de Avocatura, valabil pe doi ani, a expirat, īn vederea actiunilor viitoare, īn justitie, īmpotriva Bancii, Asociatia a semnat un nou contract cu Casa de Avocatura, care prevede plata unui onorariu. Rugam toti membrii Asociatiei sa ia legatura la telefon cu domnul Nicolaevici Mihail Paris, pentru a li se comunica suma pe care trebuie sa o achite drept onorariu. Membrii din Bucuresti vor achita sumele direct la dl. Nicolaevici. Cei din provincie, vor expedia banii prin posta, prin mandat postal pe adresa: Nicolaevici Mihail Paris, Bld. Ion Mihalache nr.113, bl.11, ap.49, sector 1.

Totodata, va informam ca cel de-al doilea dosar nr. 16488/3/2007 s-a judecat īn apel, la Curtea de Apel Bucuresti, īn data de 02.05.2011 si ne-a fost respins apelul. Am facut recurs imediat si asteptam termen de la Īnalta Curte de Casatie si de Justitie. Cānd īl vom afla, īl vom afisa pe site.

Reamintim tuturor actionarilor, faptul ca nu trebuie sa se descurajeze īn fata repetatelor īnfrāngeri pe care le suferim īn fata instantelor din Romānia. Asa cum am mai precizat, toate instantele au judecat sub influenta, avānd īn vedere ca avocatul Bancii, Zamfirescu, este socrul Ministrului de Justitie Catalin Predoiu. Chiar si institutiile europene arata cu degetul catre coruptia institutionalizata din Romānia, situatie īn care nu ar trebui sa ne lasam afectati de sentintele pronuntate īn Romānia. Chiar de la īnceput am atras atentia ca, probabil, ne vom cāstiga dreptatea la CEDO Strasbourg, ceea ce se si īntāmpla. Avem īn continuare toata convingerea īn justetea actiunilor īntreprinse si suntem siguri ca vom cāstiga la prima instanta corecta la care vom ajunge sa ne judecam, adica CEDO Strasbourg.   


    Comunicat din 26.05.2011
   
In data de 16.05.2011 s-a tinut Adunarea Generala a Asociatiei Actionarilor Bancii Unicredit Tiriac. Adunarea a dezbatut si aprobat punctele de pe ordinea de zi, dupa cum urmeaza:

1. Asociatia a aprobat demisia domnului Iosup Andrei pe motive de sanatate din functia de presedinte al asociatiei. In locul sau, asociatia a ales drept presedinte pe doamna Popa Simona Maria din Bucuresti.

2. Asociatia a aprobat noi actiuni in instanta impotriva bancii, respectiv introducerea unei plangeri penale, precum si a unei actiuni civile, privind lichidarea bancii.

3. Adunarea a aprobat situatiile financiare ale asociatiei.

4. Adunarea a aprobat continuarea colaborarii cu “Casa de Avocatura Dutescu si Asociatii”.

Anuntam membrii care nu au putut participa la Adunare ca vor primi prin posta o informare cu privire la hotararile luate.

Rugam pe toti membrii asociatiei, mai ales pe cei din provincie, sa ia legatura telefonic cu asociatia pentru actualizarea datelor si informatii.

Nicolaevici Mihail Paris   


    Comunicat din 10.05.2011
   
Va facem cunoscut Convocatorul Adunarii a Asociatiei Actionarilor Minoritari la Banca Unicredit Tiriac.
Mentionam ca acest convocator a fost publicat si in ziarul Bursa.
Rugam toti actionarii din Bucuresti, membrii ai asociatiei, sa participe la adunare, pentru ca subiectele de pe ordinea de zi sunt de cel mai inalt interes pentru viitorul actiunii noastre impotriva Bancii. Membrii din provincie, care nu vor putea participa, vor fi informati ulterior, atat prin intermediul site-ului, cat si prin scrisoare asupra a celor discutate si vor decide in mod liber daca participa la actiuniile initiate de asociatie.
Mentionam ca la adunare pot participa decat membrii deja inscrisi in asociatie, iar participarea va fi admisa pe baza evidentei asociatiei.
Atragem atentia ca data la care se va tine in mod sigur adunarea este de 16.05.2011, deoarece, avand in vedere ca majoritatea actionarilor sunt in provincie si nu se vor putea deplasa, pe data de 13.05.2011 nu se va putea intruni majoritatea. De aceea rugam bucurestenii si toti cei care vor putea veni din provincie sa se prezinte doar pe data de 16.05.2011, ora 17.00, cand adunarea se va tine in orice conditii, doar cu cei care se vor prezenta.
Vom reveni cu un comunicat explicativ dupa desfasurarea adunarii.

Pentru a prelua fisierul, clic aici : Convocator Adunare AMUT mai 2011.doc

   


    Comunicat din 14.04.2011
   
In ziua de 13.04.2011 a avut loc AGA de Bilant a Bancii. Din discutiile purtate a rezultat o activitate pe 2010, care s-a soldat cu rezultate nesatisfacatoare. Profitul a scazut la un sfert fata de 2009, s-a inregistrat o valoare uriasa de provizioane fata de anul precedent, ceea ce semnifica o activitate de creditare necorespunzatoare, tot profitul a fost repartizat la rezerve, iar in aceste conditii de rezultate nesatisfacatoare, s-a inregistrat o crestere a salariilor in banca, precum si acordarea unor bonusuri.
Facem cunoscut actionarilor ca, in conditiile in care, banca refuza in continuare sa dialogheze cu asociatia, vom continua procesele in instanta. Termenele urmatoare de judecata sunt:

- 02.05.2011, ora 9.00, la Curtea de Apel Bucuresti, Sectia Comerciala, la etaj. Curtea de Apel se afla in fostul Palat de Justitie, acum renovat, din Piata Unirii

- 07.06.2011, ora 9.00 la Inalta Curte de Casatie si Justitie, holul de la parter, Sectia Comerciala, pe strada Batistei

- 09.06.2011, ora 9.00 la Inalta Curte de Casatie si Justitie, holul de la parter, Sectia Comerciala, pe strada Batistei

Rugam toti actionarii membrii ai asociatiei sa urmareasca comunicatul ulterior dupa Paste, deoarece vom anunta initierea unui proces penal impotriva conducerii bancii.   


    Comunicat din 22.03.2011
   
Informam actionarii ca a fost convocata Adunarea Generala de Bilant a Bancii in data de 13 aprilie 2011, ora 9.00, la Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti, sala Alexandru Ioan Cuza, etaj 4, situata in Bucuresti, bld. Octavian Goga, nr. 2, sector 3 (podul Marasesti – acolo unde a mai avut loc si in ultimii ani).

1. Adunarea Generala Ordinara va dezbate rapoartele Directoratului, Consiliului de Supravegere si ale auditorului financiar si va aproba situatiile financiare ale Bancii pe 2010.

Ca sa nu aveti emotii pana pe 13 aprilie, va informez ca si in anul care a trecut, profitul a fost in intregime trecut la rezerve, asa cum s-a petrecut in toti anii dupa 2005, cand Banca a fost preluata de straini.

Pe ordinea de zi mai sunt si modificari in Consiliul de Supraveghere al Bancii.

2. Adunarea Generala Extraordinara propune doar o mica completare la statut.

Rugam pe toti actionarii din Bucuresti sa participe, iar pe cei din provincie, in masura posibilitatilor.

Pentru cei care doresc sa voteze, prin intermediul domnului Nicolaevici Mihail Paris, va punem la dispozitie formularele de procura pentru aceasta adunare.

Atragem atentia ca trebuie sa trimiteti ambele mandate de reprezentare, unul pentru Adunarea Generala Ordinara si celalalt pentru Adunarea Generala Extraordinara si ca exista forme speciale pentru persoane fizice si pentru persoane juridice. Persoanele fizice trimit numai cele doua formulare special pentru persoane fizice.

Am ramas dator cu termenul pentru dosarul 33102/3/2006, care a fost fixat pentru data de 07.06.2011, ora 9.00.

Vom reveni cu alte precizari.


Pentru a prelua fisierele, clic aici : ( Procuri pentru persoanele fizice ) - sau aici : ( Procuri pentru persoanele juridice )

   


    Comunicat din 04.03.2011
   
Va aducem la cunostinta termenele de judecata din perioada urmatoare si rugam mai ales pe actionarii din Bucuresti sa se mobilizeze si sa participe la sedintele de judecata.
Vom avea nevoie de suportul dvs, deoarece la toate dosarele, a aparut aceasta situatie cu un document fals referitor la Hotararea Adunarii Generale din 1993 si va trebui sa facem presiuni asupra instantei ca sa se admita cererile noastre si sa fie adus originalul actului la dosar. Prezenta dvs este necesara pentru a ne sprijini sa convingem instanta sa ne accepte cererile.
Termenele stabilite pentru judecata in perioada urmatoare vor fi:

1. 14.03.2011 la Curtea de Apel Bucuresti, Sectia a VI –a Comerciala, ora 9.00, la etaj, dosar 39419/3/2009

2. 24.03.2011 la Tribunalul Bucuresti, Sectia a VI –a Comerciala, ora 8.30, la etajul 1, dosar 27906/3/2010

3. In ce priveste dosarul 33102/3/2006, aflat la Inalta Curte si care a avut termen pe 15.02.2011, inca nu am aflat rezultatul recuzarii. De indata ce vom avea informatii, vi le vom afisa pe site

Reamintim tuturor, ca in luna aprilie, va avea loc Adunarea Generala de bilant pentru anul 2010. In ultima decada din luna martie, vom stii sigur data la care se va tine aceasta Adunare si vom afisa pe site informatii, precum si formularele de procura pentru membrii asociatiei, care, neputand participa, pot imputernici conducerea asociatiei sa voteze in AGA. Avand in vedere, ca Adunarea Generala din acest an va avea o deosebita importanta, rugam pe cat mai multi actionari sa se mobilizeze si sa participe.   


    Comunicat din 22.02.2011
   
Informam actionarii ca la termenul din 15.02.2011, de la Īnalta Curte de Casatie si Justitie, dosar 33102/2006, am fost nevoiti sa recuzam instanta, deoarece a refuzat sa īnceapa procedura falsului, pentru actul "Hotarārea Adunarii Generale din aprilie 1993". Dupa cum v-am mai comunicat acest document nu ne-a fost adus la nici un dosar din 2005 pāna īn prezent avocatii Bancii pretinzānd ca nu a fost īntocmit niciodata īn integralitate, ci s-au depus la autoritati doar modificarile facute la statutul Bancii, hotarāte īn Adunarea Generala din aprilie 1993, adica un extras.

Acum 2 saptamāni, am primit la un alt dosar, aceasta hotarāre īn integralitatea ei, purtānd o semnatura care nu se precizeaza īn clar a cui este. Avānd īn vedere, ilegalitatile comise atunci, avem tot dreptul sa credem ca este vorba despre un act fals care a fost fabricat mult dupa 1993, nu este exclus sa fi fost fabricat de curānd si de aceea, am solicitat īnceperea unei proceduri de cercetare a acestui document pe care instanta a refuzat-o fara motiv legal.

Avānd īn vedere si sentintele gresite date īn ultimii 5 ani la procesele īn care ne judecam cu Banca, fiind evidenta o infuentare a instantelor de catre Banca, avem si īn acest caz tot dreptul sa suspectam o īncercare de influenta si a Īnaltei Curti, īn acest dosar.

De obicei, cererile de recuzare se judeca a doua zi, dar īn acest caz, s-a dat un termen pentru 03.03.2011. De aceea am si ezitat sa dam informatii pāna īn prezent pentru ca nu am stiut cum s-a judecat recuzarea si care este termenul la care s-a amānat cauza. Avānd īn vedere aceasta prelungire a incertitudinii, pāna dupa 03.03.2011, va transmitem acest comunicat cu rugamintea de a urmari site-ul asociatiei si dupa 03.03.2011, pentru a afla modul de solutionare al recuzarii si termenul care s-a acordat īn cauza.

Nicolaevici Mihail Paris