Dosar penal FNI 2012

COMUNICAT din 07.12.2012   
In atentia celor care nu au fost admisi la despagubire si care se judeca in dosarul 3708

ANPI va aduce la cunostinta ca judecata in acest dosar a fost amanata pentru data de 10.12.2012. Probabil ca toate partile din dosar au primit deja citatie pentru acest termen. Stiind ca veti fi incunostintati prin citatie despre noul termen, nu m-am grabit sa afisez acest comunicat. Motivul pentru care am intarziat este acela ca am avut mari probleme cu instanta, la ultimul termen si am asteptat sa vad incheierea intocmita de instanta pentru a lua hotarari. In urma studierii dosarului va comunic urmatoarele:

- Instanta a fost foarte deranjata de motivele noastre de apel prin care am cerut retrocedarea imediata a patrimoniului FNI. Ca sa scape de acesta cerere, instanta a hotarat in mod abuziv ca ANPI nu poate formula cereri in instanta si ca urmare a insistentei subsemnatului am fost dat afara din sala de judecata si amendat.

- Instanta a hotarat ca investitorii parti civile sa fie reprezentanti de mai multi avocati din oficiu, care, in mod evident, vor face o aparare de forma.

- Datorita acestui abuz am fost nevoit sa recuz instanta.

- Va informam ca ANPI a sesizat Consiliul Superior al Magistraturii asupra cestui abuz incalificabil si fara precedent in istoria de 12,5 ani a reprezentarii partilor civile de catre ANPI in dosarul penal FNI.

- Va informam ca ANPI pregateste si o plangere penala impotriva judecatorilor abuzivi, precum si o sesizare catre Comisia Europeana cu privire la situatia dosarului penal FNI.

- Avand in vedere ca procedura penala prevede posibilitatea numirii de avocati din oficiu, numai daca nu exista reprezentant si numai dupa ce se obtine acceptul partilor civile, va informam ca in conditiile in care instanta nu a respectat aceste cerinte si nu v-a solicitat acceptul, la termenul din 10.12.2012 vom recuza din nou instanta, pentru a o impiedica sa ne respinga din nou cererea de retrocedare a patrimoniului.

Deja ANPI cunoaste ca toate partile civile din dosar au primit o citatie care nu ii incunostinteaza asupra deciziei de eliminare a reprezentarii dumneavoastra de catre ANPI si nici nu vi s-a cerut acceptul pentru inlocuirea ANPI cu avocati din oficiu. Pentru a contracara acest nou abuz si pentru a sprijini demersurile ANPI, avem nevoie de noi probe pe care sa le inaintam Consiliului Superior al Magistraturii. In acest sens, va solicitam o copie xerox a citatiei precum si o declaratie tip pe care o anexam la acest comunicat, va rugam sa o descarcati, sa o completati si sa ne-o trimiteti prin posta pe adresa ANPI. Aceste documente trebuie sa ajunga cat mai urgent la noi si nu are importanta ca vor ajunge dupa termenul din 10.12.2012, cand in mod sigur cauza se va amana si apoi se va intra in vacanta judecatoreasca de sarbatori. Este bine ca aceste dovezi sa ne ajunga pana in jur de 10-15.01.2013.

Dupa termenul din 10.12.2012, vom reveni cu noi informatii. Rugam pe membrii ANPI sa urmareasca atent ce comunicam in legatura cu ambele dosare de repunere in drepturi, deoarece, daca nu ne vor fi satisfacute cererile cu privire la patrimoniu, facute in aceste 2 dosare, la inceputul noului an vom demara o actiune extrem de importanta special pentru a solicita patrimoniul FNI.

Anexa :
click aici :declaratie ANPI   (fisier DOC)COMUNICAT din 10.11.2012   
In atentia celor care nu au fost inca admisi la despagubire si au cereri de admitere in dosarul 1469 si in atentia celor care nu sunt admisi la despagubire, nu sunt membri ai asociatiei si vor sa faca cereri de repunere in drepturi la dosarul 1469

Aducem la cunostinta membrilor asociatiei care au facut inscrieri si cereri de repunere in drepturi, care au fost depuse la dosarul 1469, ca termenul din 08.11.2012 s-a amanat pentru 13.12.2012, orele 12.00. Invitam pe toti cei care pot veni la acest termen, sa se prezinte la sala de judecata, deoarece avem nevoie de prezenta lor in sala.

Mentionam, ca la termenul din 08.11.2012, am avut probleme cu avocatii inculpatilor si chiar cu instanta, care sunt intelesi si incearca din rasputeri sa impiedice admiterea acestor cereri. Instanta chiar ne-a cerut sa nu mai aducem niciun fel de cereri noi, desi, legal, putem aduce oricate astfel de cereri, pana la termenul la care se pun concluzii finale. Singura conditie este ca cei care formuleaza aceste cereri sa fi avut plangere la politie in iunie 2000 si sa o poata dovedi cu acte, respectiv bonul de inregistrare eliberat in iunie 2000 de catre politie, iar daca nu au asa ceva, adeverinta solicitata in prezent de la politie care sa certifice numarul de inregistrare al plangerii.

Prezenta dvs la sala de judecata ne ajuta sa putem impune aceste cereri, pentru ca in prezenta investitorilor, chiar daca au vociferat la termenul din 08.11.2012, avocatii inculpatilor nu au mai avut succes si instanta a trebuit sa ne accepte cererile.

Mai este pe rol si o cerere cu privire la predarea catre noi a patrimoniului FNI, deoarece noi suntem proprietarii fondului. Cererea aceasta este foarte importanta pentru a forta despagubirea efectiva. Statul roman este foarte deranjat de insistenta noastra pe aceasta cerere, deoarece, din cate cunoastem, tot ce mai ramasese de pe urma FNI, a fost praduit din 2000 pana in prezent.

Statul roman va trebui sa dea seama pentru orice bunuri lipsesc din patrimoniul fondului dupa iunie 2000, iar ANPI are evidenta bunurilor care ar trebui sa se regaseasca in patrimoniul aflat sub sechestru la stat.

Avand in vedere cela aratate mai sus si fapul ca instanta ne-a solicitat sa nu mai aducem cereri noi, fiind foarte deranjata de faptul ca noi introducem la plata tot mai mult investitori, dupa ce organele statului au avut grija sa arunce in afara despagubirii cca. 100.000 de investitori, facem un ultim apel catre cei care nu si-au verificat situatiile pana in prezent, ca sa se inscrie in ANPI si sa le putem face cereri de repunere in drepturi. Probabil ca termenul din 13.12.2012 va fi limita la care vom mai putea introduce astfel de cereri.

Luati legatura de urgenta cu ANPI, verificati-va situatia si trimiteti cereri de repunere in drepturi, daca este necesar.

Presedinte ANPI,
Nicolaevici Mihail Paris


COMUNICAT din 26.10.2012   
In atentia tuturor membrilor ANPI

Avand in vedere ca cererea cu privire la ridicarea sechestrului de pe patrimoniul FNI priveste pe toti membrii ANPI, interesati de gasirea unei cai pentru o despagubire cat mai rapida, solicitam tuturor membrilor asociatiei sa completeze formularul de apel pe care l-am afisat la sfarsitul comunicatului din 02.08.2012 sub titlul “In atentia celor care nu au fost inca admisi la despagubire si care se judeca in Dosarul 3708/1/2009”. Formularul se numeste “formular de apel” si este evidentiat cu rosu. Formularul se trimite la sediul asociatiei si nu la instanta.
Reamintim tuturor membrilor asociatiei ca, asa cum am anuntat, vom face si o actiune separata cu privire la patrimoniu, actiune care speram sa fie gata pana la 01.12.2012 si pentru care vom afisa un formular special, odata cu comunicatul care va anunta depunerea actiunii

Presedinte ANPI,
Nicolaevici Mihail Paris


COMUNICAT din 25.10.2012   
In atentia celor care nu au fost inca admisi la despagubire - Dosar 3708

Informam membrii ANPI a caror admitere se judeca in Dosarul 3708/1/2009 ca dosarul a fost amanat pentru data de 19.11.2012. Termenul a fost acordat pentru ca instanta sa ia la cunostinta despre motivele de apel pe care le-am depus pe 22.10.2012, precum si alte cereri ale investitorilor.
Reamintim celor care inca nu ne-au trimis formularele de apel sa o faca in cel mai scurt timp pana in jurul datei de 15.11.2012. Pentru cei care nu au posibilitati de internet ANPI va expedia prin Posta formularul necesar. Formularul se trimite la sediul asociatiei si nu la instanta.
ANPI roaga pe toti cei care se pot deplasa sa fie prezenti la judecata din 19.11.2012 ora 09.00 in holul Curtii de Apel Bucuresti, fostul Palat de Justitie.

Presedinte ANPI,
Nicolaevici Mihail Paris


COMUNICAT din 09.10.2012   
In atentia celor care inca nu au fost admisi la despagubire - dosar 1469

Informam pe toti cei care ne-au trimis dosare pentru repunerea in drepturi, in cursul anului 2011 si 2012, ale caror cereri se judeca in dosarul 1469/2/2011 al Curtii de Apel Bucuresti, ca judecata din 04.10.2012 s-a amanat pentru data de 08.11.2012 ora 12.00. Amanarea s-a facut la cererea avocatilor inculpatilor care au dorit sa ia la cunostinta despre cererile introduse de catre ANPI, dar aceasta amanare vine si in sprijinul celor care nu au fost admisi la despagubire pana in prezent si care ne mai pot trimite cereri pana pe data de 08.11.2012.

Atragem atentia tuturor celor care au cereri in acest dosar ca, datorita atitudinii dusmanoase a avocatilor inculpatilor, atitudine adoptata si de catre instanta, ANPI apreciaza necesara prezenta tuturor investitorilor in sala de judecata in data de 08.11.2012. Mai ales cei care sunt din Bucuresti si din imprejurimi este imperios necesar sa participe, iar ceilalti numai in functie de posibilitati. La termenul de judecata din 08.11.2012 pot participa si ceilalti membri ai ANPI, care sunt deja admisi, deoarece vom formula si o cerere cu privire la patrimoniul FNI, cerere care ii priveste pe toti membrii ANPI.

Atitudinea obstructionista a instantei, adoptata in data de 04.10.2012, ne-a pus pe ganduri si ne-a reamintit de alte situatii, una dintre acestea petrecuta chiar in luna iulie la Tribunalul Bucuresti, in dosarul 3708, cand pur si simplu instanta si-a batut joc de cererile ANPI, in conditiile in care in sala de judecata nu se afla niciun investitor, ci doar adversarii care nu erau putini si care s-au coalizat impotriva reprezentantului ANPI.

Am observat de asemenea ca avocatii inculpatilor sunt intelesi atat cu reprezentantul Parchetului cat si cu instantele si incearca sa ajute statul roman in efortul de a scapa de cererile fondate facute de reprezentantul ANPI in favoarea investitorilor, primind in schimb favoruri de la instanta, in sensul usurarii situatiei inculpatilor. De aceea, este imperios necesar ca pentru data de 08.11.2012 sa existe o mobilizare a investitorilor, care sa se prezinte pentru a asista la proces, intrucat apreciem ca intr-o astfel de situatie adversarii nostri, precum si instanta, nu vor mai indrazni sa se comporte in mod abuziv.

Atragem atentia tuturor membrilor ANPI ca tot la termenul din 08.11.2012 se va judeca si extrem de importanta cerere formulata de catre ANPI cu privire la ridicarea sechestrului ilegal instituit de catre Parchet asupra patrimoniului FNI. Patrimoniul FNI este reprezentat de banii din conturi, actiunile de la diferite societati, arhiva fondului, precum si alte diverse bunuri, care au apartinut FNI si care au fost sechestrate de catre Parchet in anul 2000, fara nicio justificare legala. Pe parcursul acestor ani am observat ca parte din aceste bunuri au fost instarinate sau distruse de catre statul roman, fara niciun drept. ANPI a formulat pana in prezent 4 cereri cu privire la ridicarea sechestrului si predarea patrimoniului catre ANPI, cereri care ne-au fost respinse fara nicio justificare legala. Consideram ca cererea care se va judeca pe 08.11.2012 este decisiva si extrem de importanta pentru a putea asigura despagubirea investitorilor.

Presedinte ANPI,
Nicolaevici Mihail Paris


COMUNICAT din 01.10.2012   
In atentia tuturor membrilor ANPI, investitori FNI

1. Facem cunoscut tuturor investitorilor FNI, membrii ANPI ca pe tot parcursul procesului Dosarului Penal 24632/3/3006 ANPI a solicitat instantelor in mod repetat ridicarea sechestrului de pe patrimoniul FNI, sechestru pentru care nu exista nicio motivare legala de a fi instituit si mentinut. Desi cererile noastre erau perfect indreptatite, instantele au refuzat, au evitat si in final au respins cererile de a se pronunta cu privire la acest sechestru. In 2011 si in cursul acestui an, in dosarele de repunere in drepturi, 1469 si 3708, am reluat aceste cereri. In dosarul 1469 vom formula cererea cu privire la patrimoniu la termenul din 04.10.2012. In dosarul 3708, asa cum am anuntat inca din comunicatul din 02.08.2012, am formulat aceasta cerere si ea ne-a fost respinsa, cu o motivare care nu se sustine in niciun fel. Sigur ca am atacat aceasta motivare, pe care am primit-o de curand, cu apel, numai ca situatia a devenit ingrijoratoare si nu mai putem continua in acest mod, avand in vedere ca instantele care au judecat s-au comportat in mod abuziv si advers.

Ca urmare, avand in vedere importanta acestei chestiuni pentru despagubirea noastra efectiva am hotarat sa aducem la cunostinta tuturor membrilor, din vreme, ca am decis sa facem o actiune separata, care sa aiba ca obiect numai recuperarea patrimoniului de la statul roman. Drept urmare, aceasta actiune va trebui sa fie semnata de toti membrii asociatiei, fara exceptie, daca chiar dorim sa mai obtinem o despagubire efectiva, pentru ca ceea ce rezulta pana in prezent este ca statul roman neglijeaza total datoria fata de cei peste 200 de mii de investitori din dosarul penal. Aceasta actiune speram sa fie gata cel mai tarziu in prima jumatate a lunii noiembrie, cand va vom informa printr-un comunicat special. La acest comunicat va fi atasat si un formular care trebuie descarcat, completat, semnat si transmis asociatiei in cel mai scurt timp.

2. Avand in vedere ultimele informatii care au aparut in presa si care au derutat pe unii investitori, reamintim urmatoarele:

- Informatiile transmise presei de catre AVAS cu privire la despagubirea a 5000 de investitori se refera exclusiv la Dosarul Comercial al ANI-FNI (condusa de Mazilescu), aceste persoane reprezentand ultimul lot ramas neplatit de la sentinta data in 2007. In nicio situatie nu trebuie ca investitorii din Penal sa ia aminte la astfel de informatii, deoarece pentru dosarul 24632/3/3006 si puii acestuia, adica dosarele de repunere in drepturi, platitor este numai CNVM, care in prezent nu poate fi executat silit in baza legii care a fost emisa la inceputul anului 2011. Rugam investitorii sa nu se mai lase indusi in eroare de informatiile aparute in presa pentru ca ele intotdeauna sunt trunchiate si nu explica carei categorii de investitori se adreseaza. Rugam investitorii din Dosarul Penal sa se informeze numai de pe site-ul ANPI sau de la conducerea ANPI (dl Nicolaevici Mihail Paris). Daca pe site-ul ANPI nu figureaza nicio referire la vreo informatie recent aparuta cu privire la FNI, inseamna ca nu priveste pe cei din Dosarul Penal FNI, dosar care cuprinde peste 90% din investitori.

- In ultimele zile au aparut, tot in presa, informatii cu privire la un Dosar Penal privindu-i pe Sorin Ovidiu Vantu si pe Popa Nicolae, care a fost transmis de catre Parchet la Tribunalul Bucuresti, spre judecare. Informam investitorii ca in opinia noastra acest dosar nu poate influenta in niciun fel atat nivelul de despagubire al investitorilor (fixat deja prin sentinta definitiva si irevocabila in dosarul 24632/3/3006), cat si modalitatea de despagubire, care va fi facuta tot de catre statul roman. De aceea, atragem atentia membrilor ANPI ca acest proces nu poate avea nicio influenta asupra modului in care vor fi despagubiti.

Presedinte ANPI,
Nicolaevici Mihail Paris


COMUNICAT din 02.08.2012   
In atentia celor care nu au fost inca admisi la despagubire si care se judeca in Dosarul 3708/1/2009

Informam investitorii din dosarul 3708/1/2009, ca in data de 26.07.2012, instanta s-a pronuntat, la primul nivel de jurisdictie, asupra cererilor noastre de admitere la despagubire. Minuta acestei sentinte va fi comunicata de catre instanta la domiciliu, prin posta, tuturor celor 275 de persoane aflate in acest dosar.
Pentru intelegerea dvs, vom deslusi mai jos dispozitiile instantei:

1. A admis la despagubire pe toate cele 275 de persoane reprezentate de catre ANPI in acest dosar, ceea ce reprezinta un lucru bun. Sentinta nu este definitiva, mai urmeaza un apel si un recurs.

2. Aceasta admitere nu este suficienta insa. Asa cum am mai comunicat si in legatura cu toti ceilalti membrii ANPI, deja admisi, aceasta sentinta nu se va putea executa, atunci cand va ramane definitiva, deoarece statul roman a blocat prin lege posibilitatea noastra de a executa silit institutia de stat CNVM, indicata de catre instanta ca platitor. De aceea, trebuie sa gasim si alte posibilitati de a finanta despagubirea membrilor FNI.

3. In acest sens, ANPI a solicitat ridicarea sechestrului de pe patrimoniul FNI, cerere care ne-a fost respinsa fara nici o justificare legala, asa cum se poate citi chiar la inceputul minutei pe care o veti primi. Se indica acolo 2 articole de lege care nu au nici o legatura cu problema in cauza. Instanta a manifestat o deosebita rea-vointa in legatura cu aceasta solicitare si am fost nevoiti sa recuzam instanta de 2 ori. Chiar si in aceste conditii, instanta a trecut peste toate regulile privind legalitatea in aceasta problema si ne-a respins cererea. Nu trebuie insa sa renuntam, deoarece in rezolvarea problemei patrimoniului, rezida si cheia rezolvarii despagubirii noastre efective.
In consecinta, ANPI a facut apel impotriva acestei sentinte si este necesar ca fiecare dintre dvs. sa semneze si un apel personal pe un formular pe care vi-l punem la dispozitie pe site. Pentru cei care nu au posibilitati de acces la internet, rugam sa fim contactati telefonic si vom lua masuri de trimitere prin posta a formularelor necesare.

4. Nu numai ca instanta a refuzat sa ne returneze ceea ce a fost si este al nostru, adica patrimoniul FNI, patrimoniul care nici nu putea fi sechestrat, dar, in dispretul legii si al situatiei partilor civile, a dispus ridicarea sechestrului asigurator de pe bunurile inculpatilor Camenco Petrovici si Dita Ioan, bunuri care fusesera sechestrate in anul 2000, tocmai pentru a fi folosite la despagubirea investitorilor. Am sesizat inca din timpul dezbaterilor ca avocatii inculpatilor erau intelesi cu instanta si au beneficiat de buna-vointa acesteia in schimul ajutorului pe care acestia l-au dat in instanta ca sa se respinga cererile ANPI de ridicare a sechestrului aspura patrimoniului FNI.

Procedand in acest fel, instanta a limitat la maxim posibilitatea noastra de executare a sentintei si de a avea resurse pentru despagubire. Practic, nu mai avem de unde sa luam vreo suma de bani. De aceea, trebuie facut imediat apel, pe care ANPI il va depune de indata in instanta.
Acesta insa, trebuie confirmat cu cererile personale ale membrilor ANPI, fapt pentru care am intocmit un formular de apel atasat acestui comunicat care trebuie descarcat de pe site, completat si transmis la ANPI de catre toti cei 275 de membri ANPI aflati in acest dosar.
Atragem atentia ca toti cei care nu vor completa acest apel, vor ramane in afara despagubirii efective.
Toti cei care doresc informatii suplimentare ne pot contacta telefonic.

Click aici : formular de apel   (fisier DOC)

Presedinte ANPI,
Nicolaevici Mihail Paris


COMUNICAT din 08.06.2012   
In atentia celor care NU au fost inca admisi la despagubire – dosar 1469/2/2011

Facem cunoscut celor aflati in situatia de a nu fi inca admisi la despagubire, desi au facut plangere la politie in anul 2000, ca dosarul 1469/2/2011, in care se judeca un mare numar de astfel de situatii a fost amanat, la cererea ANPI, pentru data de 04.10.2011.

Am solicitat un termen mai lung, peste vacanta de vara, in speranta ca multi dintre cei care stau pasivi, in prezent si nu isi verifica macar situatia pe sentintele date pana acum, o vor face macar in ultimul moment, pentru a putea apela la acest dosar de repunere in drepturi, in cazul in care am constata ca nu au fost admisi pe sentintele date pana in prezent.

In acest sens, facem un ultim apel general, catre toti investitorii FNI care nu au reprezentare in fata instantelor, sa apeleze la ANPI, pentru verificari si inscrieri. Repetam, dosarul FNI nu este usor si despagubirile nu vor veni de la sine, asa cum cred multi. De aceea, ii chemam pe toti investitorii FNI sub umbrela ANPI, pentru a avea pe cineva competent care sa le apere interesele in fata instantelor, caz in care si ANPI s-ar intari si ar avea un cuvant tot mai greu de spus in rezolvarea problemei FNI. ANPI are in prezent 15.000 de membri dintre investitorii FNI, iar numarul acestora creste permanent.

Pentru cei care nu ne cunosc, precizam ca ANPI este o asociatie profesionala in domeniul pietei de capital, cu o experienta de 17 ani in domeniu, iar in fruntea asociatiei se afla specialisti ai acestei piete, cu experienta in domeniul fondurilor de investitii, practic, de la infiintarea acestora, in 1994. Am aparat interesele investitorilor FNI pe tot parcursul procesului FNI, din iunie 2000 pana in prezent.

Experienta noastra in domeniu a contat foarte mult si in obtinerea acestui termen mai lung, pe care instanta ni l-a acordat, cu rugamintea sa incercam sa punem ordine in ceea ce priveste cererile partilor civile, care ar mai fi de formulat, pentru cei care inca nu au fost admisi la despagubire. De aceea apelam la toti cei care stiu ca nu au verificat care este situatia lor pe sentinte, pana in prezent, sa se adreseze la ANPI, pentru a le clarifica situatia.

Presedinte ANPI,
Ec. Nicolaevici Mihail Paris


COMUNICAT din 18.05.2012   
In atentia celor 778 de investitori FNI din Cluj Napoca reprezentati de Taran Cornel

Aducem la cunostinta acestor investitori ca in numele lor, reprezentantul pe care l-au mandatat, Taran Cornel, a depus la dosarul 1469/2/2011 al Sectiei I-a Penala a CAB un set de cereri fara a specifica ce se doreste de la instanta in numele acestora.
In urma cu o luna de zile numitul Taran Cornel a mandatat un avocat din Bucuresti care sa reprezinte acest grup de 778 de investitori in fata acestei instante in dosarul precizat mai sus, dar la termenul din 26.04.2012 acest avocat a anuntat instanta ca renunta sa va mai reprezinte deoarece domnul Cornel Taran nu i-a achitat onorariul promis.
Fata de situatia aratata mai sus atragem atentia acestor investitori ca sunt practic fara aparare in acest dosar, domnul Taran Cornel nefacand nimic pentru acestia. Sfatuim insistent acesti investitori sa renunte la reprezentarea prin numitul Cornel Taran si sa faca urmatoarele actiuni:

a. Cei care figureaza pe Sentinta 423/20.03.2007 a Sectiei a II-a Penala a TB sa se retraga imediat din acest dosar, deoarece instanta nu are ce sa le mai dea si in caz ca vor ramane in dosar sunt pasibili la plata de cheltuieli de judecata catre stat.

b. Cei care nu figureaza pe Sentinta 423/20.03.2007 a Sectiei a II-a Penala a TB sunt indrituiti sa se afle in acest dosar care este un dosar de repuneri in drepturi, pentru cei omisi pana in prezent de la despagubire. Cererile lor insa trebuie facute intr-un anumit fel, cu dovezi si nu la modul in care s-a facut pana in prezent de catre domnul Cornel Taran. ANPI se ofera sa preia reprezentarea acestor investitori, dupa verificare, in conditiile in care acestia renunta la reprezentarea prin Cornel Taran si se inscriu in ANPI.

Sfatuim in mod insistent pe investitorii din acest grup din Cluj Napoca sa foloseasca intens perioada pana la termenul din 07.06.2012 din acest dosar pentru a-si clarifica pozitia din dosar.

Presedinte ANPI,
Nicolaevici Mihail Paris


COMUNICAT din 17.05.2012   
In atentia celor care NU au fost admisi inca pe sentinta si se judeca in Dosarul 3708/1/2009

Informam investitorii ca judecata in prezentul dosar s-a amanat pentru data de 19.06.2012. Prezenta amanare s-a produs datorita cererii Parchetului care a solicitat timp pentru a raspunde unor solicitari formulate de catre parti in instanta. Asa cum a precizat si instanta, speram ca termenul din 19.06.2012 sa fie ultimul, urmand ca instanta sa se pronunte si pe cererile de admitere la despagubire ale partilor civile din dosar.
Atragem atentia tuturor celor care inca nu au luat inca legatura cu ANPI dupa primirea primei citatii in acest dosar sa o faca imediat si sa ne trimita de urgenta pana la 19.06.2012 imputernicirile de reprezentare solicitate de instanta. Cei care nu vor trimite aceste imputerniciri risca sa nu poata fi aparati in instanta de catre ANPI si pentru acestia sa fie desemnat un avocat din oficiu. Semnalam pentru cei care nu stiu ca reprezentarea de catre un avocat din oficiu poate fi extrem de paguboasa deoarece acestia nu fac practic niciun fel de solicitare lasand totul la aprecierea instantei. Aceasta poate insemna in cazul de fata ca nu veti fi admisi la despagubire. De aceea este imperios necesar sa faceti un mic efort si sa transmiteti formalitatile solicitate de instanta, fara de care nu ni se recunoaste calitatea de reprezentare.

Presedinte ANPI,
Nicolaevici Mihail Paris


COMUNICAT din 27.04.2012   
In atentia celor care NU au fost inca admisi la despagubire – dosar 1469/2/2011

Informam investitorii interesati de evolutia acestui dosar ca judecata s-a amanat pentru data de 07.06.2012 ora 12.30, datorita faptului ca presedinta completului de judecata se afla in concediu de odihna.
Repetam apelul nostru catre cei care nu au verificat faptul daca au fost admisi la despagubire, pana in prezent, sa o faca, iar daca nu au posibilitati, sa ia legatura cu ANPI, pentru a-i ajuta. Acest nou ragaz de timp trebuie sa fie folosit de catre cei care vor fi gasiti ca nu au fost inca admisi, ca sa se inscrie in ANPI si sa faca cereri de repunere in drepturi, ca sa poata sa fie admisi la despagubire.

Presedinte ANPI,
Nicolaevici Mihail Paris


COMUNICAT din 27.04.2012   
In atentia celor care nu au fost admisi inca pe sentinta si se judeca in Dosarul 3708/1/2009

Aducem la cunostinta investitorilor care se judeca in acest dosar si care au primit citatii, ca judecata s-a amanat pentru data de 14.05.2012, pentru motivul lipsa de aparare a inculpatului Popa Nicolae. Investitorii nu au motive de ingrijorare, este doar o amanare scurta si necesara, urmand ca sa fie admisi la despagubire in scurt timp.

Presedinte ANPI,
Nicolaevici Mihail Paris


COMUNICAT din 22.03.2012   
In atentia celor care nu au fost admisi inca pe sentinta si se judeca in Dosarul 3708/1/2009

Atragem atentia ca acest comunicat se adreseaza numai celor care au fost citati in Dosarul 3708/1/2009. Mentionam aceasta, deoarece am fost contactati de multe persoane din asociatie, care nu aveau legatura cu acest dosar si care credeau ca indreptarile pe care le facem prin acest comunicat se adreseaza oricarui membru al asociatiei. De aceea, atragem atentia, ca cei care citesc, sa fie atenti in primul rand la titlul comunicatului.

Pentru cei care au primit in luna februarie 2012 citatii pentru Dosarul 3708/1/2009, comunicam ca la primul termen din 19.03.2012 a fost lipsa de procedura cu o parte din inculpati, drept urmare, dosarul amanandu-se pentru data de 24.04.2012.

Presedinte ANPI,
Nicolaevici Mihail Paris


COMUNICAT din 13.03.2012   
In atentia celor care NU au fost inca admisi la despagubire – dosar 1469/2/2011

Aducem la cunostinta celor interesati ca judecata din acest dosar s-a amanat pentru data de 24.04.2012 pentru motivul lipsa de procedura cu un inculpat. Reamintim celor interesati ca este doar o simpla amanare, nu au de ce sa se nelinisteasca.
Folosim prilejul acestei amanari pentru a reaminti celor care nu sunt membri ai asociatiei si care nu au verificat daca figureaza pe sentinta, sa ia legatura cu asociatia pentru a fi verificati. Inca se mai pot face cereri de repunere in drepturi in cazul in care vom descoperi persoane care nu au fost admise la despagubire, desi au facut plangere la politie in anul 2000. Atragem atentia celor interesati sa nu neglijeze aceste oportunitati, pentru ca s-ar putea sa nu mai existe nici o alta cale, in viitor, prin care sa ii putem ajuta. Folositi la maxim aceste amanari din acest dosar de repunere in drepturi, deoarece nu intrevedem o alta cale, in cazul in care acest dosar se va finaliza, prin care sa ii mai putem admite la despagubire pe cei pe care ii vom gasi omisi.


In atentia membrilor ANPI din judetul Satu-Mare


In ultimele saptamani am fost sesizati ca au ajuns si in judetul Satu Mare emisarii unor avocati din Bucuresti, care se ofera sa va ajute sa obtineti despagubirile pronuntate in dosarul FNI. Atragem atentia ca aceste persoane va induc in eroare asupra posibilitatii de a fi executata silit sentinta penala definitiva pronuntata in Romania in anul 2009. Asa cum am informat cu prilejul vizitei pe care am facut-o la Satu Mare, la sfarsitul lunii mai – inceputul lunii iunie 2011, aceasta sentinta este imposibil de executat, deoarece Guvernul Romaniei a dat o lege prin care este blocata orice despagubire la FNI.
Avand in vedere ca sunteti membrii ANPI, daca s-ar fi putut face executarea, v-ar fi facut-o chiar ANPI, pentru ca avem toate cele necesare pentru aceasta. Avand in vedere insa ca nu poate fi facuta aceasta executare, nu este cazul sa apelati la alte persoane, chiar daca se prezinta a fi avocati, pentru ca aceasta despagubire este imposibila, in prezent. De altfel, avocatii care se lauda, profitand de lipsa dvs. de informatie, ca vor reusi sa obtina pentru dvs. banii cuveniti, nu au reusit pana in prezent sa faca nicio executare. Drept urmare, rugam pe toti membrii ANPI sa nu dea curs invitatiilor telefonice sau prin interpusi, care li se fac si ii sfatuim sa tine legatura numai cu ANPI. Aceleasi recomandari le facem tuturor investitorilor din judetul Satu Mare, chiar daca nu sunt membrii ANPI, pe care ii sfatuim sa nu se lase ademeniti de promisiunile fara acoperire ale acestor persoane. Aducem la cunostinta satmarenilor faptul ca acesti avocati s-au plimbat prin toate judetele si desi au lansat tot felul de promisiuni, nu au reusit si nu vor reusi sa faca nicio executare in Romania si sa obtina pentru investitori despagubirile asteptate.COMUNICAT din 23.02.2012   
In atentia celor care nu au fost admisi inca pe sentinta si se judeca in Dosarul 3708/1/2009

Informam investitorii ca pe 19.03.2012 va avea loc primul termen de judecata in Dosarul 3708/1/2009 al Sectiei a II-a Penala a Tribunalului Bucuresti, dosar in care vor fi judecate un numar mare de repuneri in drepturi ale membrilor ANPI, care au fost omisi pana in prezent de la admiterea la despagubire.
Acest dosar a fost tinut timp de peste 2 ani de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie si abia in urma unei plangeri pe care am facut-o la conducerea instantei, s-a dat drumul la dosar si acesta a ajuns spre judecare la Tribunalul Bucuresti.
Pe citatiile pe care le-au primit membrii ANPI, Tribunalul Bucuresti solicita acestora sa specifice daca doresc sa fie reprezentati in continuare de catre ANPI, prin presedintele Nicolaevici Mihail Paris. In caz ca ati refuza, instanta va dispune, pentru cei care refuza reprezentarea de catre ANPI, un avocat din oficiu, care nu ar face decat un act de prezenta.
Pentru toti cei care nu au luat legatura cu ANPI si care doresc sa fie reprezentati in continuare de catre Asociatie, specificam ca trebuie sa ne trimita urmatoarele:

- o copie dupa citatia din dosar

- o declaratie catre instanta cu urmatorul text:


Catre Tribunalul Bucuresti


Domnule Presedinte,


Subsemnatul..............................., domiciliat in..................................................., investitor FNI, membru ANPI, parte civila in Dosarul 3708/1/2009 al Sectiei a II-a Penala a Tribunalului Bucuresti, aduc la cunostinta instantei ca mentin mandatul pentru reprezentarea mea in dosar, in favoarea ANPI, prin presedintele ANPI, domnul Nicolaevici Mihail Paris, reprezentant legal al Asociatiei.

Data:.......... Nume in clar:..................................................
Semnatura: ...................................................

Rugam pe toti cei citati sa ia legatura cu Asociatia pentru actualizarea dosarului si informatii suplimentare. Informatii despre mersul dosarului vor fi postate pe site dupa fiecare termen al dosarului, cu indicarea in titlul comunicatului ca se refera la Dosarul 3708/1/2009.

Presedinte, Nicolaevici Mihail ParisCOMUNICAT din 03.02.2012   
In atentia celor care nu au fost inca admisi la despagubire si au facut cereri pentru repunerea in drepturi – Dosar 1469/2/2011

Informam investitorii care ne-au adresat cereri de repunere in drepturi, ca toate cererile depuse la ANPI, incepand cu octombrie 2010 si pana in prezent, au fost la randul lor depuse de catre Asociatie la instanta si asteapta sa fie judecate. Pe 02.02.2011 a avut loc un termen de judecata in Dosarul 1469/2/2011 al Curtii de Apel Bucuresti in care se judeca toate aceste cereri nerezolvate inca si judecata a fost amanata pentru lipsa de procedura de cedare cu inculpata Vlas Maria Ioana, pentru data de 08.03.2012.
Speram ca la termenul din 08.03.2012, procedura de citare sa fie completa, astfel incat sa poata incepe judecata in acest dosar. Chiar daca nu se va putea termina pe 08.03.2012, speram ca vom putea pune concluzii la termenul care va urma dupa aceasta si ca toti cei cu cereri vor fi admisi. Vom reveni dupa 08.03.2012 cu un nou comunicat.
Adresam inca un apel celor care inca nu s-au verificat daca figureaza pe sentinte sa o faca de urgenta, astfel incat, daca mai sunt persoane care nu sunt admise si care doresc sa faca cereri de repunere in drepturi, sa o poata face pana la termenul din 08.03.2012. in acest sens, rugam pe toti cei interesati sa ia legatura cu ANPI pentru verificari si inscrierea in asociatie.

In atentia investitorilor din Cluj-Napoca si din imprejurimi care au ales ca reprezentant pe numitul Taran Cornel

Atragem atentia celor din zona Clujului ca la termenul din 02.02.2012 s-a prezentat in fata instantei o avocata tanara, fara experienta si fara cunostinte asupra dosarului, solicitand admiterea de catre instanta a unor cereri de repunere in drepturi pentru circa 760 de persoane, care au ales sa fie reprezentate de numitul Taran Cornel. Avocata care reprezenta acest grup, a cerut ca aceste persoane sa fie repuse in termen la apel, ceea ce credem ca este o cerere inadmisibila, care va fi respinsa de catre instanta la termenul urmator, deoarece aceste parti nu au facut pana acum nici o cerere in acest dosar, iar cererile facute in prezent sunt tardive. Atragem atentia ca numai ANPI, care a fost din anul 2000 in dosar si a facut permanent cereri, are capacitatea de a repune in drepturi investitorii care se ataseaza in prezent la dosar.
Ca urmare, atragem atentia celor care isi pun nadejdea in tot felul de reprezentanti locali, care nu au nici cunostintele necesare pentru reprezentare si nici continuitatea la dosar pe care o are ANPI, ca se iluzioneaza daca sper sa obtina ceva pe aceasta cale.
Recomandam tuturor celor care se inscriu in astfel de asociatiuni pe plan local sa le abandoneze, si sa se inscrie de urgenta in ANPI, daca doresc sa-si rezolve situatia.
Prima paginã | Formulare | Contact