Unicredit Tiriac 2012

Comunicat din 07.11.2012
Informam actionarii Unicredit ca termenul pentru al doilea dosar, care se judeca in Romania, in recurs, la Inalta Curte de Casatie si Justitie este pe 05.12.2012, ora 9.00.

Va aducem la cunostinta ca, la termenul din 02.10.2012, a intrat acelasi complet de judecata care s-a pronuntat anul trecut, in primul dosar, drept pentru care, am recuzat instanta si am solicitat inlocuirea completului. In urma acestei cereri, s-a acordat, initial, un termen de judecata foarte lung, respectiv pe 22.05.2013.

Am facut o noua cerere de preschimbare a acestui termen, intr-unul foarte scurt, cerere care ne-a fost admisa si s-a acordat termenul de 05.12.2012, asa cum am aratat si mai sus.

Pentru a se face toate aceste demersuri, am intarziat sa va comunicam ce s-a intamplat in 02.10.2012.

Cu satisfactie va comunicam ca aceste demersuri au fost incununate de succes si drept urmare, invitam pe toti actionarii care se pot prezenta la sediul instantei sa vina si sa ne sustina in data de 05.12.2012. Repetam, cu cat vom fi mai multi in sala de judecata, cu atat sansele noastre de admitere ale recursului sunt mai mari, pentru ca vom demonstra instantei, nu numai ca avem dreptate, dar ca ne si intereseaza modul in care se solutioneaza acest dosar.


Ec. Nicolaevici Mihail Paris


Comunicat din 22.03.2012
Informam actionarii ca banca a convocat AGA de bilant pe 2011, pentru data de 19.04.2012, incepand cu ora 9.00, la Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti, sala Alexandru I. Cuza, etaj 4.

1. In cadrul Adunarii Generale Ordinare, de la ora 9.00, se va discuta si aproba raportul directoratului privind activitatea pe anul 2011, a situatiilor financiare privind anul 2011 si descarcarea de gestiune a membrilor directoratului pentru exercitiul financiar 2011. Informam actionarii ca propunerea privind repartizarea profitului net realizat in anul 2011 este de a fi in totalitate reinvestit, in vederea mentinerii unui nivel adecvat al capitalului bancii. Rezulta ca nici in acest an nu se vor distribui dividende actionarilor.

2. In cadrul Adunarii Generale Extraordinare, de la ora 11.00, se vor discuta cateva modificari aduse Actului Constitutiv al bancii, respectiv:

Consiliul de supraveghere va decide cu votul majoritatii membrilor sai prezenti la respectiva sedinta, cu exceptia situatiei si in perioada in care Redrum si Vesanio detin actiuni reprezentand cel putin 10% din capitalul social al bancii, in ceea ce priveste orice aspecte prevazute de art. 30 de mai jos, situatie in care aprobarea va fi data in mod obligatoriu cu votul pozitiv al cel putin unuia dintre membrii numiti ca urmare a desemnarii de catre Redrum si Vesanio. In caz de balotaj, Presedintele Consiliului de Supraveghere va avea vot decisiv.

Aceasta inseamna ca Unicredit nu va putea sa ia hotarari in banca, desi e majoritar, fara acordul domnului Ion Tiriac, care este actionarul principal al Redrum si Vesanio, atata timp cat acesta detine cel putin 10% din capitalul social al bancii. Cum in prezent, domnul Ion Tiriac detine prin Redrum si Vesanio 45% din capitalul bancii, aceasta inseamna ca, in prezent, Unicredit nu poate lua nici o hotarare in banca fara acordul domnului Ion Tiriac.

Tot in cadrul Adunarii Generale Extraordinare se va solicita si aprobarea modificarii sediului social al bancii din strada Ghetarilor nr. 23 25, sector 1, Bucuresti (unde se afla in prezent) in Bld. Expozitiei nr. 1F, sector 1.